Toby Hitchcock : Reckoning

0 206

Založba: Frontiers Music Srl
Produkcija: Daniel Flores
Datum izida: 25.01.2019
Dolžina albuma: 47.16 min.
Zvrst: AOR / Melodic Rock


Toby Hitchcock velja za enega najimenitnejših  vokalistov nove generacije, ki se preizkuša v hoji po stopinjah bogate AOR zapuščine (zlasti »west coast« principa). Odkril ga je nekdanji Survivor član, ikonski producent, komponist in multi-instrumentalist Jim Peterik, ko je pred leti formiral svojo novo zasedbo Pride Of Lions. Hitchcock je leta 2011 izdal tudi že svoj samostojni studijski prvenec »Mercury’s Down«.

Na vseh izdelkih, ki so sta jih do tega dne izdala skupaj z Jimom Peterikom in pripadajo Pride Of Lions, je Hitchcock dobesedno zgled izjemnega vokalnega talenta, ki s svojo tehnično dovršenostjo, prirojenim čutom za sofisticiranost in posledično neverjetno prodornostjo (zlasti čutno globino), z vokalno ekspresijo hipoma prepriča in zapelje.

Greh bi bil torej, da ostane tako izdelan vokalist na prizorišču sodobnega melodičnega rocka prezrt ali pozabljen. Pri Frontiers Music Srl. se tega še predobro zavedajo. Za prvenec mu je A&R osebje citirane založbe uredilo sodelovanje s švedskim »multi-task« čarovnikom Ericom Martenssonom (Eclipse, W.E.T.), ki je poskrbel prav za vse drobne stvari na prvencu in odigral vse instrumente.

Po krepkih osmih letih se Hitchcock torej vrača z naslednikom studijskega prvenca. To pot se je mož povezal še z enim izjemnim »multi-task« operaterjem iz Švedske Danielom Floresom, ki je znan po sodelovanju znotraj zasedb Murder of My Sweet, Mind’s Eye ter Find Me. Nova plošča »Reckoning« popravlja tisti bledični vtis prvenca, ki mu je manjkalo več dinamike, več barvitosti in občutka živosti. To je tistega občutka, ki ga zagotavlja formacija skupine. »Reckoning« deluje v tem oziru bolj kompaktno in deluje »bendovsko«. To pomeni, da daje občutek, kot da stoji za njim prava skupina in ne premišljena »mp3-jevska« naveza dveh posameznikov, ki oddaljena drug od drugega, komponirata in snemata vsak na svojem koncu sveta.

Tudi skladbe so izredno močne in prepričljive kompozicije. Med njimi ni kakovostnih kolebanj. Pisane na kožo vokalnim karakteristikam Tobyja Hitchcocka, ki žvrgoli kot slavček. V tem oziru so možne vzporednice z imenitnostjo legendarnih pevcev, kot sta npr. Bobby Kimball (Toto), Jimi Jamison (Survivor), pri čemer je Toby lahko še posebej eksploziven ter v tem elementu dodatno privlačen. Zlasti ko stopnjuje vokalno moč v danem verzu. V tej prodornosti ga je moč primerjati s pevcem tipa Kelly Hansen (Foreigner).

»Reckoning« je torej odličen album enajstih pretanjeno aranžiranih energetskih točk, zrežiranih v tipskem »west coast AOR« pristopu in prav zanimivo je, da pri tem ni imel prstov vmes veliki Jim Peterik, ki velja na tem področju, od nekdaj za enega najboljših in najbolj prominentnih komponistov ere rocka. Album ponudi tudi zaželeno komponistično razgibanost, omenjen občutek, da je na njem prisotna celotna skupina, z absolutno dominanto središčno lego Tobyjevega nalezljivega vokala. V vseh ozirih je album »Reckoning« pravi naslov za vse tiste, ki že lep čas pogrešate novi album zasedbe oziroma projekta Pride Of Lions.

avtor. Aleš Podbrežnik
ocena: 9.0 / 10

Seznam skladb:
1.No Surrender
2.Promise Me
3.Show Me How To Live
4.Behind The Lies
5.Fighting For My Life
6.Serenity
7.Queen Untouchable
8.Gift Of Flight
9.Don’t Leave
10.This Is Our World
11.Someone Like You

Zasedba:
Toby Hitchcock – vokal
Daniel Flores – klaviature, bobni
Michael Palace – kitara, bas kitara
Yngve “Vinnie” Strömberg – bobni, tolkala

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki