Van Der Graaf Generator bodo deležni nove knjige!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2013
0 91

Van Der Graaf Generator, kultna britanska progresivnorockovska zasedba, bo deležna še ene knjige. Ta se bo vsebinsko nanašala na poglobljeno analizo njihovih albumov, oziroma točneje, poglobljeno analizo prav sleherne skladbe izdanih Van Der Graaf Generator albumov.

Knjigo, ki bo izšla pri založbi Sonicbond Publishing na stari evropski celini 30. 11. 2020 (na tleh ZDA pa 30. 12. 2020), se imenuje “Van der Graaf Generator On Track”, je napisal Dan Coffey.

Van Der Graaf Generator, ki so že davno tega presegli 50. obletnico delovanja – v letošnjem letu pa praznujeta Abrahama njihova albuma “The Least We Can Do is Wave to Each Other” in “H to He Who Am The Only One”-, uživajo status ikonskih figur progresivnorockovskega pionirstva. Vsega tega pa ne bi bili deležni brez edinstvene figure karizmatičnega vokalista in klaviaturista Petra Hammilla, ki je od nekdaj slovel za izjemnega komponista, s čimer je prevzel vlogo osnovnega generatorja glasbenega “čudaštva” skupine.

Hammill je pravzaprav Van Der Graaf Generator, saj sta lik in delo te skupine vselej sloneli na njegovih skladateljskih veščinah. Ob Van Der Graaf Generator, je Hammill napisal tudi ogromno druge glasbe, ki je izšla na kopici njegovih samostojnih studijskih izdaj.

Zato se knjiga osredotoča tudi na analizo kompozicij, ki izhajajo iz Hammillovih samostojnih studijskih albumov.

Na fotografiji: Peter Hammill med nastopom Van Der Graaf Generator 2. 7. 2013 na prizorišču Teatro Palamostre v italijanskem Vidmu (Udine) – RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!

Poseben prispevek ob 50. obletnici izida albuma “Least We Can Do Is Wave To Each Other” lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki