Toby Hitchcock: Changes

0 61

Založba: Frontiers Music Srl.
Datum izida: 9. 7. 2021
Produkcija: Alessandro Del Vecchio
Dolžina albuma: 46.17 min
Zvrst: AOR/Melodic Rock
Ocena: 9.0/10


Toby Hitchcock velja za enega najbolj cenjenih, prepoznavnih in karizmatičnih vokalov aktualne melodične rock in AOR scene. Ameriški vokalist, znan po sodelovanju s Pride of Lions, je s svojim vokalnim doprinosom prispeval k realizaciji nekaterih najboljših novih klasik žanra. Njegov izrazito strasten in čuten vokal, radi glasbeni kritiki večkrat primerjajo z imeni, kot: Bobby Kimball (Toto), Jimi Jamison (Survivor) ali Lou Gramm (Foreigner). Družba, ki se je torej nihče niti malo ne bi sramoval.

Medtem, ko se Hitchcockov Pride Of Lions pajdaš – legendarni Jim Peterik-, ukvarja z snovanjem novega World Stage albuma, se je Toby Hitchcock lotil stvaritve novega solo albuma. Po odlično sprejetima predhodnikoma “Mercury’s Down” (2011, RockLine recenzija) in “Reckoning” (2019, RockLine recenzija), je tako “Changes” tretji samostojni Hitchcockov album. Zanj se je Toby povezal s hišnim producentom založbe Frontiers Music Srl, in sicer “tamkajšnjo deklico za vse”, to je multi-instrumentalistom in komponistom Alessandom Del Vecchiom, ki je spisal nekaj novih fascinantnih točk za Tobyjev ubijalski tenor.

Kitare je to pot prispeval skandinavski glasbenik Martin Jepsen Andersen, sicer kitarist zasedbe Blindstone, ki je svoje delo opravil več, kot odlično. Prav tako so vsi gradniki, četudi so bili posneti vsak na svojem koncu planeta, odlično zlepljeni skupaj v celoto, kar daje vtis, da gre za album skupine in niti ne nujno samostojnega izvajalca. Del Vecchio pa je na bobnih integriral svojega rojaka Nicholasa Papapicca, ki se je tako samo letos, kot studijski glasbenik, vpisal že na svoj četrti album. Pred tem je samo letos prispeval bobne za novi studijski album Robina McAuleya, prvenec zasedbe Mayank in novi Inner Stream album. Del Vecchio je torej odigral glavnino aranžiranja, komponiranja ter opravil produkcijo. Odigral klaviature, odigral bas kitare – sploh izstopajo njegove naravnost debele in rožljave, a izjemno melodične linije, znotraj dramatične Garden Of Eden ali Say No More. Izpostaviti je potrebno tudi nadvse posrečeno priredbo skladbe Before I Met You. V izvirniku imenovanem Xano Esena pripada grški pevki Despini Vandi. Otvoritev albuma s Forward deluje v slogu skandinavskega AOR revitalizma. V slogu kakšnih Palace.

Hitchcock je briljanten. Najmanj briljanten. Eksploziven, izrazit v sleherni legi in neverjetno strasten in čuten. Dominanten in prevzeten. Dejansko je tak album resnično užitek poslušati zavoljo takšne vokalne briljance. Ne glede na to, da je Del Vecchio nenehno do grla zaposlen s številnimi glasbenimi projekti, mu je uspelo stesati glavnino materiala albuma »Changes« do te mere, da komadi stojijo v vsem kredibilno in dosegajo kakovost s katero album »Changes« nikakor ne zaostaja za albumoma »Reckoning« in »Mercury’s Dawn«. Don’t Say Goodbye je dramatična balada, kjer prihaja do izraza dotik šansonjerstva, ki od nekdaj spremlja pristop Tobyja Hitchcocka, kadar gre za bolj mirne skladbe. Tudi tokrat dokazuje, da so balade eden pevčevih najmočnejših izpovednih adutov. To dodatno potrdi zadnja skladba albuma Losing You, ki je druga balada albuma in nagovarja še močneje.

Sicer je album idejno nadvse posrečeno razgiban, Hitchcock pa je v svojem vokalnem kameleonstvu zelo pomemben element, ki skrbi za nenehno nihanje drama teatra med albumom, kar oddaljuje poslušalca od občutka predvidljivega razvoja dogodkov. Say No More gotovo izstopa v silno razgibanem vokalnem pristopu s katerim pevec razkaže neverjetne čare svojega izjemnega vokalnega talenta. Tenor, ki ubija. Vpet v album, ki niti za hip ne razočara in vzdržuje tesen kakovostni stik s predhodnima samostojnima studijskima izdelkoma.  

To je album, ki ga bodo pograbili vsi dodobra seznanjeni z vokalnim dosjejem tega pevca, prav tako pa vsi, ki vam je všeč west-coast AOR princip na čelu z deli za katerimi stoji genij Jima Peterika (stari Survivor torej in Pride of Lions). Ta občutek potrdi album “Changes” zlasti proti koncu, ko si sledita Two Hearts On The Run  in On the Edge Of Falling. Hitchcock ostaja z »Changes« čvrsto osedlan v igri, ki jo igra. In naj jo na tak način igra kar se da dolgo.

Avtor: Aleš Podbrežnik


Seznam skladb:
1. Forward
2. Before I Met You (Xano Esena)
3. Changes
4. Tonight Again
5. Garden Of Eden
6. Don’t Say Goodbye
7. Say No More
8. Run Away Again (From Love)
9. Two Hearts On The Run
10. On The Edge Of Falling
11. Losing You

Zasedba:
Toby Hitchcock – vokal
Martin Jepsen Andersen – kitara
Alessandro Del Vecchio – bas kitara, klaviature, spremljevalni vokal
Nicholas Papapicco – bobni

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki